Produkty

Rez prasaťom

Klobásy poznáme ako jeden z najstarších a najtrvalejších spôsobov spracovania mäsa. Spôsob výroby klobás sa s postupným vývojom ľudskej civilizácie prepracoval k takmer dokonalosti, terajší spôsob spracovania môžeme presvedčivo označiť za jeden z najmenej závadných a najchutnejších spôsobov spracovania mäsa. Tradične sa na tento účel používajú prírodné obaly vyrobené dôkladným a hygienickým očistením zvieracieho tráviaceho traktu.

Mäso spracované v prírodnom obale získa výnimočnú chuť a arómu vďaka obalu, v ktorom dozrieva. V porovnaní s umelými obalmi používanými v dnešnej dobe sú prírodné obaly pri výrobe tradičných klobás nenahraditeľné. Dôležitými vlastnosťami sú najmä priepustnosť dymu pri údení a chuť po dozretí.

Kvalitu prírodných obalov predurčuje spôsob chovu zvieraťa, kvalita stravy, životný štýl a zdravotný stav, ale okrem iného aj vhodné a dômyselné spracovanie. Vďaka modernému spôsobu spracovania je možné prírodné obaly vyrábať v rôznych kalibroch.

Okrem prírodných obalov sa často v dnešnej dobe používajú kolagénové obaly, obaly z celulózy alebo plastu. Použitie umelých obalov je však s ohľadom na druh a vhodnosť výrobku. V ponuke našej spoločnosti nájdete bravčové prírodné obaly vyrobené našou vlastnou výrobou a spôsobom spracovania.

Bravčové výrobky

Bravčové črevá kalibrované Bravčové črevá balené Bravčové konečnice Bravčové konečnice balené Bravčové žalúdky

Baranie výrobky

Baranie črevá

Hovädzie výrobky

Hovädzie črevá kalibrované Hovädzie črevá okolné Hovädzie denníky


© 2024 All rights reserved Joli s.r.o.